HelloFresh box en ik…

Je kunt vooroordelen hebben over ‘hellofresh’ Ik vind als je het niet probeert, je ook geen recht hebt om het te veroordelen.

Na al een paar week gezeur aan de telefoon door ‘hellofresh’ ben ik dan uiteindelijk toch overstag gegaan. Ik vond het simpelweg te duur, veels te duur. Een leuke korting werd mij aangeboden, maar dan nog vond ik het te duur. Ik kan een hele week eten met twee personen voor 40,- euro en dat is inclusief de benodigde toiletpapier en koffie, wat toch ook niet zo heel goedkoop is. Dus 30,- euro voor een ‘hellofresh box’ 3 dagen voor 2 personen bleef ik duur vinden. Na lang gesoebat over en weer en weer, kreeg ik een week later wéér iemand van hun aan de telefoon. Nu met een nog aantrekkelijker aanbod. Lager dan lager, konden ze niet. Ik had mijn zin, voor 26,- wilde ik het wel proberen. Twee boxen moest ik afnemen. Ik maakte hun gelijk duidelijk dat ik ook voor de tweede box niet meer wilde betalen als voor de eerste. Dat was geen probleem, hun blij, ik blij toch? Zodra het kon heb ik overigens wel gelijk het abonnement stop gezet. Toch te duur, vond ik. Ook al was het allemaal zorgvuldig verpakt en netjes thuis bezorgd, het kon mij op de één of andere manier niet bekoren. De gerechten waren overigens heerlijk, makkelijk te bereiden, op een hoop voor snijwerk na.

Er zijn gerechten van ‘hellofresh’ die je zelf niet snel zou gaan maken. Het is het onbekende dan denk ik, wat je tegenhoudt. Toen mijn eerste box vorige week arriveerde, door een leuke en vriendelijke hellofresh bezorger, was ik natuurlijk razend benieuwd wat we die week zouden gaan eten.

Nou dat ga ik je vertellen. Ik moet nog om mezelf lachen, echt waar. Ik opende de doos en als eerste dacht ik, tjonge tjonge, moeten we van dit beetje 3 dagen eten? De gekoelde producten haalde ik er eerst uit. De kip, ehhhhh kippedij, ehhhhh is dat dij? Moeten we dat delen? Pffff, nou dat weet ik niet. Wel weinig vond ik, maar volgens de maatstaven was het toch een ons per persoon. Wij zijn meer gewend en dus verwend. Toen de makreel, nou dat kon bij mij in een normaal geval wel op één boterham, wel luxe belegd dan hé. Ach ja de maatstaven.

Eenmaal A gezegd, gingen we ook B zeggen. Niet zeuren, gewoon eerst maken, eten, proeven en dan beoordelen en klagen, of niet!

 

Dag 1. Zuid Aziatische kipcurry met luchtige rijst.

 Na een beetje onhandig geklungel door het receptenkaartje, kan ik mededelen dat dit gerecht echt een verassing was. De overheerlijke geuren deden onder het koken, mijn eetlust steeds meer aanwakkeren. Werkelijk, die geur van de curry in combinatie met de kokosmelk. Echt een goed combi, vind ik. Toen het dan uiteindelijk op mijn bord lag, zag het er mooi en smakelijk uit. Het smaakte net zoals het er uit zag. Heerlijk, in één woord. Zelfs de kip was voldoende en ook nog eens heerlijk mals.

Conclusie: Dit recept ga ik zeker weten vaker maken!

DSC01532

 

Dag 2. Bataat-Knolselderijsoep met pompoenpitten en kruidenbaquette.

Mijn eerste gedachte over dit recept, beloofde niet veel goeds. Bataat, in hemelsnaam, wat is dat dan? Mijn moeder wist dat het een zoete aardappel moest zijn. Nou ja, ik vraag je…..dat in combinatie met een knolselderij, ik schoot er van in de lach. ‘Dat kan toch nooit lekker zijn?’ riep ik uit. Dat aten ze vroeger toen de mensen arm waren. Nu het crisis is, zal het wel weer vaker op het menu komen. Zoals nu, hier in mijn box.  Nou goed, na wat gehannes met die knol, die in centimeters moest gesneden worden, stond alles klaar om soep te maken.

Dan heb je daar in je pan oranje blokjes en wit gelige blokjes, die je dan moet pureren. Het uiteindelijke resultaat, is een fleurige oranjeachtige massa. Vervolgens verdeel je het over twee soepkommen en strooit er de grada padano kaas overheen, met de pompoenpitten. De geur van de soep, was lekkerder dan dat ik dacht. De eerste hap trouwens ook. Zelf zou ik dus nooit uit mezelf zo’n recept hebben gemaakt als ik het in een tijdschrift zou tegen komen. Het was tot mijn verassing een voortreffelijke lekkere soep. Het vulde goed en was zeer smaakvol. Met de kruidenbaquette erbij was het helemaal af.

DSC01537.JPG

 

Dag 3. Warm gerookte makreel met fusilli en verse dille.

Dit gerecht leek mij op het eerste oog het lekkerst en daarom tot het laatst bewaard. Helaas had ik ongelijk. De fusilli was van tarwe en smaakte taai. Als ik dit weer zou gaan maken, dan neem ik blanke fusilli. Het overheerste de smaak van de makreel. Dus eerst de pasta naar binnen gewerkt en daarna de rest. Dan was dit eten wel te doen. Niet meer en niet minder. Wat mij betreft, het minst lekker.

DSC01538

 

Wat kan het dan eigenlijk raar gaan hé….. Wat je denkt dat erg lekker is, valt tegen en van de dingen waarvan je denkt, wat moet dat worden? Is het juist erg lekker. Heel apart. Ik ben dan ook blij met deze eerste ervaring van de ‘hello fresh box’

 

Over iets wat je niet geprobeerd hebt, kun je ook niet oordelen!

 

 

2016©Vlindertje73

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s